Inloggen bij

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Bijna 25% van de kinderen uit armere gezinnen krijgt geen zwemles

22 augustus 2024 · 09:54| Leestijd: 2 min

Update: 4 september 2024 · 10:47

In het kort

De helft van de ouders met een modaal inkomen of lager heeft moeite om de steeds hogere kosten voor zwemles te betalen. Voor één op de vier is de prijs zelfs de reden om hun kind helemaal niet op zwemles te doen.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1718 ouders met minstens één kind tussen de 4 en 16 jaar oud. De kosten voor zwemles lopen in de afgelopen jaren flink op: per les betalen de meeste ouders nu ongeveer 12 euro. De meeste kinderen volgen ongeveer zestig lessen voordat ze hun A-diploma krijgen.

Een op de vijf (19%) van de ouders zegt moeite te hebben (gehad) met het betalen van de zwemlesrekening. Onder ouders die minder dan modaal verdienen, is dat maar liefst 52%.

In 2022 had een op de zeven kinderen tussen de 6 en 16 jaar geen zwemdiploma, terwijl een goede zwemvaardigheid levens kan redden. Is het tijd om het ouderwetse schoolzwemmen weer in te voeren? Daar ging het eerder over in Dit is de Dag (EO).

Wat denk jij?

Schoolzwemmen moet op elke basisschool gegeven worden

DIT zijn de makers

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook

Neem een koekje.

Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

Toestemmingen aanpassen