Inloggen bij

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Onze reacties

Wat denk jij?

Waren al deze bars jou al opgevallen?

Column Tijs van den Brink: Vier bars en twee cappuccino-apparaten

13 september 2024 · 17:24| Leestijd: 3 min

Update: 14 september 2024 · 08:24

Geschreven doorTijs van den Brink - Gastauteur

In het kort

En we zijn weer van start! Talkshow-seizoen 2024/2025 is begonnen. Met veel nieuwe titels. En nieuwe decors.

Even het spoorboekje: Eva Jinek zit van maandag tot donderdag om 19.00 uur op NPO1, Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand op diezelfde dagen rond 22.30 uur ook op NPO1. Op vrijdag presenteert Carrie ten Napel om 19.00 uur Carrie op Vrijdag op NPO1. Sven Kockelmann presenteert op vrijdagavond op NPO2 na Nieuwsuur Cafe Kockelmann en ik ben (voorlopig) op zondagochtend 11.00 uur beland, tussen WNL op Zondag (10.00 uur) en Buitenhof (12.00 uur).

Eerlijk gezegd was ik behoorlijk in de war toen ik de eerste aflevering van Bar Laat zag, de nieuwe talkshow van BNNVARA met Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand. Om te beginnen hebben ze een bar in de studio. Dat is natuurlijk niet verboden, maar wij van 'Dit is Tijs' hebben dat ook.

Net als u vraag ik me af hoe dat komt. Wij hebben de studio van de collega’s van ‘Dit is Nederland’ verbouwd – die was nog niet versleten. Daar zat een bar in – en we hebben besloten die intact te laten en te gebruiken als debatplek. Dat Bar Laat ook een bar heeft (net als Vandaag Inside trouwens) is voor zover ik weet dus toeval. En o ja, in het clubhuis van IJsselmeervogels waar Carrie vandaan uitzendt, zit ook een bar. Vorig jaar was er alleen Vandaag Inside, nu zijn er ineens vier praatprogramma’s met een bar…

Opmerkelijker is dat Bar Laat ook een cappuccino-apparaat in de bar heeft staan! Dat heb ik ook! Ik heb daar behoorlijk m’n best voor moeten doen, want die dingen zijn duur. Uiteindelijk hebben we één geleend. Want: je wilt zo’n studio toch een beetje eigen maken. Ik houd erg van goeie koffie, als ik ergens koffie ga drinken kijk ik eerst of ze wel een echte cappuccino-apparaat hebben. Zo niet, dan loop ik door. Vandaar: we plaatsen er één in de studio, die moet immers een beetje bij mij passen.

Gelukkig heeft Sven Kockelmann geen cappuccino-apparaat. Wat hij wel heeft: een aparte plek in de studio waar hij een 1 op 1 gesprek voert. Dat heb ik dus ook! Tot nu toe had geen enkele talkshow dat en nu ineens twee!

Over dit soort dingen wordt geen overleg gevoerd tussen de omroepen. Waarom zou je? Dat het gebeurt is toeval. Althans, dat denk ik. Het zit gewoon in de lucht. Of de decorbouwers vergaderen stiekem met elkaar. Of er heeft iemand gelekt… :)

Wat denk jij?

Waren al deze bars jou al opgevallen?

  • Naar de websiteMeer columns van Tijs

    Meer columns van Tijs

    Tijs schrijft voor het EO-magazine Visie wekelijks een column over wat hem opvalt. Wil je meer van de Visie? Ga naar de website.

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook

Neem een koekje.

Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

Toestemmingen aanpassen