Ga naar inhoud Ga naar menu

Inloggen bij

Jouw perspectief is belangrijk! Als je ingelogd bent kan je reacties plaatsen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Vanaf maandag 15 april

Dit is Nederland: EO komt met nieuw interactief tv-programma

Geschreven door Steve Oosterkamp

9 april 2024 · 14:00

Update: 15 april 2024 · 15:26

In het kort

Aan het einde van iedere werkdag verzamelt Nederland zich, online én fysiek, in het nieuwscafé van Dit is Nederland om de dag door te nemen. Met korte bijdragen uit het land, volop interactie met jou thuis, en een aantal vaste kijkers is Dit is Nederland dé plek waar iedere Nederlander gehoord en gezien wordt. Afwisselend presenteren Margje Fikse en Hans van der Steeg dit gloednieuwe EO-programma op NPO 2.

Bekijken

Praat mee met de stelling van de dag!

'Nederland heeft weer bejaardentehuizen nodig!'. Wat vind jij van de stelling van de dag? Praat mee vanaf de bank, vanuit de trein of de keuken. Jouw mening telt!

Vanaf maandag 15 april is Dit is Nederland iedere maandag en donderdag om 17.30 uur te zien op NPO 2. Aan het eind van de middag wordt het nieuws van de dag over onderwerpen die dichtbij de kijker liggen doorgenomen. Ook is er voor mensen thuis, voor jou, volop gelegenheid om mee te doen! Het nieuwe EO-programma is zo het eerste Nederlandse programma waarin je vanuit de huiskamer, of waar je ook maar bent, direct kunt meepraten.

Hoe laat wordt Dit is Nederland uitgezonden?
Dit is Nederland is vanaf maandag 15 april om 17.30 uur te zien bij de EO op NPO 2.
Uniek

EO-presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg zijn trots op het nieuwe programma. Fikse: “Het is uniek dat kijkers thuis zo direct mee kunnen praten met de gasten in de studio. Op deze manier kunnen we mensen aan het woord laten, die normaal gesproken niet op televisie te zien of horen zullen zijn.”

Wat is DIT?
Dit is Nederland is onderdeel van DIT, het online journalistieke platform van de EO. Andere onderdelen van dit platform zijn Dit is de kwestie en verschillende NPO Radio1-programma’s zoals Dit is de Dag en Geld of je Leven.
QR-code

Via een QR-code op het televisiescherm (of via eo.nl/live) kunnen de kijkers van Dit is Nederland live meedoen met de uitzending. Ze kunnen vragen stellen aan de gasten, hun mening geven over de onderwerpen en stemmen op de stelling van de dag:

Bekijken

Doe mee met DIT!

Nieuwsgast

Iedere uitzending zijn Nederlanders uit het hele land aanwezig om te praten over het nieuws. Daarnaast schuift er ook een nieuwsgast van de dag aan. De studiogasten gaan onder leiding van Margje Fikse of Hans van der Steeg het gesprek aan met de kijkers thuis.

Wil jij ook meepraten over actuele onderwerpen en je mening laten horen? Meld je dan aan voor het DIT-WhatsApp-panel door op het blokje hieronder te klikken en 'DIT AAN' te sturen. Je krijgt als eerste de stelling binnen en kans dat jouw reactie in het programma wordt behandeld!

Bekijken

DIT op WhatsApp

WhatsApp

Iets toevoegen?

Een onderwerp tippen?

app direct de redactie

Inloggen bij

Super dat je jouw perspectief wil delen! Log in om je reactie te plaatsen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.