Ga naar inhoud Ga naar menu

Inloggen bij de

Alleen ingelogde bezoekers kunnen reacties plaatsen op de website.

Nog geen account?

Je hoeft niet te registreren, je kunt meteen inloggen. Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

DIT is het verhaal, dat we samen maken

Wat is DIT? Het nieuwe journalistieke interactieve platform uitgelegd

19 juni 2023 · 18:00

Update: 20 juni 2023 · 12:17

In gesprek met

Foto van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Presentator EO

"We kunnen op het platform echt in gesprek met onze nieuwsconsumenten.”
Foto van Margje Fikse

Margje Fikse

Presentator EO

"DIT gaat juist over verhalen van mensen die normaal gesproken onderbelicht blijven.”
Foto van Arjan Lock

Arjan Lock

Directeur EO

“Via DIT kunnen we als EO iedereen een stem geven."

In het kort

Op het interactieve platform DIT belichten we iedere dag actuele kwesties van meerdere kanten. Van links tot rechts, van conservatief tot progressief. Iedereen is welkom om hier op een hoffelijke manier met elkaar in gesprek te gaan.

Wat is DIT?

Op een respectvolle manier in gesprek gaan over actuele kwesties in de samenleving. Dat staat centraal op het nieuwe journalistieke EO-platform DIT. Hier kun jij als lezer, kijker en luisteraar actief deelnemen aan het gesprek van de dag.

Wij maken de verhalen samen met jou! Dat betekent dat we graag willen weten wat jij belangrijk vindt en hoe jij over een kwestie denkt. Laat je mening achter door de polls in te vullen en ga het gesprek aan met andere lezers door je verhaal te delen in de comments.

Meer van DIT 

Op het online DIT-platform slaan drie journalistieke EO-programma’s de handen ineen. Hier lees je verhalen die je later op de dag terughoort in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. In het live-lunchprogramma Dit is de Middag (NPO 1) delen ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhalen bij de thema's en in Dit is de Kwestie (NPO 2) word je blikveld nog verder verbreed.

DIT geeft iedereen een stem 

Presentator Tijs van den Brink, een van de bepalende gezichten en stemmen van onder meer Dit is de Dag en Dit is de Kwestie: “Het is fijn dat we een goede vindbare plek hebben gekregen voor al onze journalistieke verhalen. Op die manier komt ons journalistieke werk ook beschikbaar voor andere doelgroepen, via andere kanalen. En we kunnen op het platform ook nog eens echt in gesprek met onze nieuwsconsumenten.” 

Tijs van den Brink

Presentator

“Het is fijn dat we een goede vindbare plek hebben gekregen voor al onze journalistieke verhalen. Op die manier komt ons journalistieke werk ook beschikbaar voor andere doelgroepen, via andere kanalen. En we kunnen op het platform ook nog eens echt in gesprek met onze nieuwsconsumenten.”

Mede-presentator van de verschillende DIT-titels, Margje Fikse: 

Margje Fikse

Presentator

“Doordat onze journalistieke programma’s nu samen komen op één platform kunnen we het verschil maken, met de onderwerpen die wij belangrijk vinden. Juist met verhalen van mensen die normaal gesproken onderbelicht blijven.”

Ook EO-directeur Arjan Lock is blij met op de komst van het platform: 

Arjan Lock

EO-directeur

“Via DIT kunnen we als EO iedereen een stem geven. Niet alleen hoge bestuurders of bekende opiniemakers, maar juist de mensen die te maken hebben met ingrijpende beslissingen die in Den Haag worden gemaakt. We willen op een toegankelijke manier het gesprek aangaan met mensen over het dagelijkse, gewone leven, en van hen horen wat ze belangrijk vinden.”

DIT is jouw verhaal

Whatsapp

Wil je je verhaal anoniem delen? Dan kun je terecht bij de redactie door ze een berichtje op WhatsApp te sturen. Ook voor vragen en tips kun je WhatsApp gebruiken, ons team staat voor je klaar. Als je nieuwe onderwerpen voor ons hebt, waarvan jij vindt dat wij er aandacht aan moeten besteden: laat het ons weten! 

WhatsApp de redactie van DIT via 06-45923535 of klik hier om ons nummer op te slaan.

DIT is jouw kans!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alle belangrijke updates over het EO-platform DIT? Stuur dan DIT AAN hier op WhatsApp en ontvang een berichtje van ons als er nieuws is dat je niet mag missen. Deze service is gratis en we beloven je dat we je niet zullen spammen. Je gegevens worden niet met derden gedeeld en je ontvangt alleen berichtjes van de EO. Je kunt je altijd afmelden door DIT UIT te sturen. 

Eerste journalistieke platform met NPO-id

DIT is het eerste online platform waar gebruikers kunnen reageren door hun NPO-id te gebruiken. Veel mensen hebben al een NPO-id, bijvoorbeeld voor NPO Start. Daardoor hoeven zij geen extra account aan te maken. Het registratieproces, inloggen en deelnemen aan het gesprek is door het gebruik van het NPO-id heel eenvoudig.

Wat denk jij?

Praat mee op DIT

  • 20 juni 2023 · 14:21

    Meld je aan en reageer ook op de kwestie van DIT!

1 / 8

Wil je deze reactie verwijderen?

WhatsApp

Iets toevoegen?

Een onderwerp tippen?

app direct de redactie

Onze reacties


Praat mee op DIT

  • 20 juni 2023 · 14:21

    Meld je aan en reageer ook op de kwestie van DIT!

1 / 8

Wil je deze reactie verwijderen?

Inloggen bij de

Alleen ingelogde bezoekers kunnen reacties plaatsen op de website.

Nog geen account?

Je hoeft niet te registreren, je kunt meteen inloggen. Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.