Inloggen bij

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Na­jaars­vac­ci­na­tie start binnenkort: wie komt in aanmerking voor de coronaprik?

9 september 2024 · 12:15| Leestijd: 2 min

Update: 9 september 2024 · 13:26

In het kort

Het aantal mensen dat zelf een afspraak heeft gemaakt voor de nieuwe coronaprik is gestegen naar 45.000. Dat waren er een week geleden nog maar 13.000, meldt de GGD GHOR Nederland. Volgende week start de najaarsronde van de vaccinaties.

Veel mensen hoeven geen afspraak te maken voor de coronaprik. Voor ongeveer 2,3 miljoen mensen, vooral ouderen die thuis wonen, heeft de GGD de prik al ingepland. Dat zijn er meer dan vorig jaar. In hun uitnodiging staat de datum, het tijdstip en de locatie voor de prik. Zo’n 64.000 mensen hebben de datum van hun afspraak veranderd. Mensen mogen zelf kiezen of ze de prik willen laten zetten. Nog niet iedereen heeft de uitnodiging ontvangen, aldus de GGD.

Vaccinatieronde duurt van september tot december

De vaccinaties beginnen op 16 september en duren tot 6 december. De prik is voor iedereen in Nederland van 60 jaar en ouder. Ook volwassenen en kinderen met een verhoogd medisch risico kunnen een prik krijgen.

Vorig jaar kregen ruim 2,7 miljoen mensen een coronaprik in de najaarsronde. Ongeveer de helft van de 60-plussers liet zich toen inenten.

Wat denk jij?

Laat jij je opnieuw vaccineren?

Was het Nederlandse vac­ci­na­tie­be­leid effectief?

In Dit is de Dag (EO) gaat Tijs van den Brink verder over dit onderwerp in gesprek met Susan van den Hof, Hoofd van het Centrum voor Epidemiologie en Surveillance Infectieziekten bij het RIVM en Eline van den Broek Gezondheidseconoom bij het Amsterdam UMC. Lees hun perspectieven en/of luister de uitzending hier.

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook

Neem een koekje.

Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

Toestemmingen aanpassen