Inloggen bij dit

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Europese Commissie onderzoekt webshop Temu: verslavend en misleidend

31 oktober 2024 · 16:59| Leestijd: 2 min

Update: 31 oktober 2024 · 17:01

In het kort

Overtreedt webshop Temu de EU-regels? Dat gaat de Europese Commissie onderzoeken. De webshop zou te verslavend zijn en ongevraagd gepersonaliseerde advertenties aanbieden.

Wat denk jij?

Koop jij weleens iets bij Temu?

De Europese Commissie gaat onderzoeken of de populaire webshop Temu wel voldoet aan de regels van de Europese Unie (EU). De Commissie heeft namelijk zorgen dat de app gebruikers verslaafd maakt en persoonlijke advertenties toont zonder dat je die kunt uitschakelen.

Temu wordt ervan verdacht de Europese ‘Digital Services Act’ (DSA) te overtreden. Deze wet beschermt inwoners van de EU tegen illegale inhoud, misleidende advertenties, en desinformatie. De Europese Commissie ziet dat Temu klanten aantrekt met spelachtige beloningen, wat verslavend kan werken. Ook is het voor gebruikers niet mogelijk om gepersonaliseerde advertenties uit te zetten, terwijl dit volgens de wet verplicht is. Verder bekijkt de Commissie of Temu wel veilige producten aanbiedt en betrouwbaar omgaat met verkopers.

De zorgen rond Temu kwamen naar voren toen deze zomer zeventien Europese consumentenorganisaties klachten indienden bij de EU. Er zou van alles mis zijn gegaan met bestellingen. Met 92 miljoen gebruikers wereldwijd is Temu een van de grotere platforms. Als blijkt dat Temu de DSA overtreedt, kan de Europese Commissie een boete opleggen die kan oplopen tot zes procent van de totale omzet.

Lees hier meer

Praat mee

Hoe voel jij je na het lezen van dit artikel?

Inloggen bij eo

Super dat je jouw perspectief wil delen! Log in om je reactie te plaatsen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

DIT zijn de makers

Deel dit artikel:

Meest gelezen

Lees ook