Inloggen bij

Praat je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Johan Eikelboom

Johan Eikelboom

Achtergrond en carrière

Johan Eikelboom wordt op 20 juli 1975 geboren in Gouda en groeit op in het IJsselstadje Oudewater. Na zijn studie Journalistiek start Johan zijn carrière bij TV West waar hij werkt als camjo, verslaggever en presentator van verschillende jongerenprogramma’s. Hierna maakt hij de overstap naar NPO 3 en presenteert hij voor omroep Llink het journalistieke jongerenprogramma Move Your Ass en de voorloper van 3OpReis LLiNK op Reis. Vervolgens gaat hij aan de slag bij de Evangelische Omroep.

EO-programma's

Vanaf 2007 gaat Johan aan de slag bij de Evangelische Omroep als journalistiek verslaggever voor Netwerk. Naast dit programma presenteert hij 3Onderzoekt, Hufterproef, Downtown Dinner en 40 dagen zonder seks en maakt hij de EO-documentaire Moord op de Blanke Boer. Verder regisseert hij de programma’s Van Nablus naar Ninevé en een aantal afleveringen van Typisch.

In Dit is de kwestie onderzoekt Johan, samen met Kefah Allush, Tijs van den Brink, Margje Fikse, Hans van der Steeg, Joram Kaat en Rachel Rosier, morele dilemma’s en ethische kwesties naar aanleiding van de actualiteit.

Verder

Johan is in 2019 genomineerd voor de prestigieuze Europese Gouden Roos met het programma Tweestrijd, een programma over terminale en suïcidale jongeren.

Stel een vraag aan Johan

Alle verhalen van Johan

Antisemitisme in Nederland enorm toegenomen sinds Gaza-oorlog: 'Bang dat ik vermoord word'Antisemitisme in Nederland enorm toegenomen sinds Gaza-oorlog: 'Bang dat ik vermoord word'

Antisemitisme in Nederland enorm toegenomen sinds Gaza-oorlog: 'Bang dat ik vermoord word'

Nederlandse jonge meiden bekeren zich tot de islam: 'Ik was bang dat ze zou radicaliseren'Nederlandse jonge meiden bekeren zich tot de islam: 'Ik was bang dat ze zou radicaliseren'

Nederlandse jonge meiden bekeren zich tot de islam: 'Ik was bang dat ze zou radicaliseren'

Neem een koekje.

Jammer! Door je cookie-instellingen kan je dit deel van de site niet zien. Als je meer cookies accepteert, kan je dit deel wel zien.

Toestemmingen aanpassen